U okviru projekta EXCOVER kojeg provodi Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije održavaju se radionice za pružatelje usluga u turizmu. Koji su novi trendovi na tržištu, kako ih prepoznati i iskoristiti te na temelju njih razviti i ponuditi inovativne proizvode na turističkom tržištu – teme su predavanja koja se održavaju za djelatnike u turizmu, a koja je vodio realizator dijela projekta Željko Trezner.

– Svi koji na području Karlovačke županije posluju u turizmu moraju biti svjesni da stvaraju proizvod za globalno turističko tržište, rekao je Trezner ističući kako je važno omogućiti da turizam bude aktivan kroz cijelu godinu, a ne samo u ljetnom periodu. Poseban naglasak stavljen je na Stare gradove kao glavnu atrakciju Karlovačke županije.

– Za turistički proizvod nije bitno samo da su svi pod krovom i u određenoj funkciji kao Stari grad Dubovac ili Ozalj već i svi ostali stari gradovi, koji su u procesu same obnove, otvaraju mogućnost za velik broj različitih turističkih proizvoda – volonterskog, arheološkog turizma, povijesnog… jer pojedine potencijalne turističke atrakcije trebaju imati samo dobru priču, a hrane i smještaja ima dovoljno u okolici, ne treba svaki od tih objekata pretvarati u ugostiteljski objekt nego ih trebamo koristiti kao turističke atrakcije, čak već i sad onakve kakve jesu, što god mi o tome mislili, uključujući i Bosiljevo oko kojeg je niz problema koje treba riješiti, rekao je Željko Trezner.

Sutra će se održati radionica za širu skupinu dionika u turizmu, za različite ponuđače različitih usluga kako bi naučili kako djelovati u partnerstvu.

Tags: