Dani draganića

U Koreju na Svjetsko prvenstvo putuje četiri člana TKD kluba Prana

Na svjetska borilišta u Koreji 21. travnja izići će Matea Magdić, Emanuel Mahečić, Tena Naglić i Ivan Klarić

Karlovački Tekvando klub Prana jedan je od rijetkih lokalnih sportskih kolektiva u kojima su čak četiri člana svojim dosadašnjim radom izborili nastup na Svjetskom prvenstvu. To su Matea Magdić, Emanuel Mahečić, Tena Naglić i Ivan Klarić. Plasman su natjecatelji Prane izborili su na kriterijskim turnirima. Što ih nakon njih očekuje do Svjetskog prvenstva koje će se održati u Koreji s početkom 21. travnja predstavio je Goran Cvitak.

-Ovo je izniman rezltat kad ček četiri članova kluba izbori nastup na Svjetskom prvenstvu. Jedini nedostatak je što njih dvoje idu u Koreu u sustavu financiranja nacionalnog saveza, a dvoje u sustavu samofinanciranja. Naravno da će u tom financiranju znatan dio snositi roditelji, pa onda klub, a nadamo se i Grad i pokoji sponzor – rekao je Goran Cvitak iz TKD kluba Prana.

Da je riječ o iznimnom sportskom uspjehu potvrdio je i trener u klubu Marko Strusa. Sudionici Svjetskog prvenstva su zadovoljni dosad postignutim, no imaju i očekivanja od novog natjecanja. Osim prolaska u što viši nivo natjecanja u mislima je i osvajanje medalje.