Dani draganića

Dan karijera na Velučilištu povezao poslodavce i studente – nekima iskrsle i mogućnosti za posao

Dan karijera, što su ga organizirali Veleučilište u Karlovcu i Studentski centar Karlovac, povezao je poslodavce i studente, a nekima su već iskrsle i mogućnosti za posao!

– Tijekom tri dana studentima se kroz kratke prezentacije predstavilo 11 tvrtki: FieldCore Service Solutions-podružnica Hrvatska, Infosys Limited d.d., Zaštita projekt d.o.o., General Electric Hrvatska d.o.o., Kaufland Hrvatska k.d., Tvornica Turbina d.o.o., Heineken Hrvatska d.o.o, Linija koda d.o.o., PPK d.d., Valamar Riviera d.d. i Zagrebinspekt d.o.o. Studenti su imali prilike čuti kako je organiziran rad u tvrtkama, što se traži od kandidata za posao, kako izgleda uvođenje u posao pripravnika, koje su prilike za razvoj i napredovanje, može li se u tvrtki obaviti stručna praksa, dobiti stipendija ili započeti raditi na studentski ugovor. Pojedine tvrtke trenutno imaju otvorene pozicije za zapošljavanje pa se studentima ukazala mogućnost prijave za posao, poručili su s Veleučilišta, napomenuvši da je predstavljanje pratilo oko 250 studenata.

Dodali su i da, obzirom na pozitivne povratne informacije i poslodavaca i profesora, žele nastaviti dobru praksu organiziranja ovakvih događanja.