Dani draganića

Radionicom zdrave prehrane obilježen Svjetski dan zdravlja u Dječjem vrtiću Turanj

Danas obilježavamo Svjetski Dan zdravlja, a povodom njega u vrtićima se organizira i tjedan zdravlja. U dječjem vrtiću Turanj dan su obilježili radionicom zdrave prehrane. Djeca su učila pripremati smootihe, kako pomagati roditeljima u kuhinji, kako se pravilno hraniti te koje su namirnice najzdravije. Zanimljivu radionicu vodila je Zrinka Janković, autorica bloga Mamin ručak. Potiče djecu i roditelje da zajedno pripremaju ručak i biraju prije svega zdrave namirnice.

– Ja po svojoj djeci vidim koliko to ima svojih prednosti. Djeca koja s vama skuhaju ručak, veća je vjerojatnost da će ga i pojesti. Bolje se upoznaju s raznovrsnim namirnicama koje nas okružuju. Ono što je po meni najvažnije, djeca koja pojedu kuhani obrok, manje posežu za pekarom, fast foodom i dostavom, a mislim a je to danas jako bitno s obzirom koliko pretile djece imamo, rekla je Zrinka Janković, autorica bloga Mamin ručak.

Osim ove radionice u Dječjem vrtiću Turanj obilježili su Tjedan zdravlja brojnim aktivnostima kojima potiču najmlađe na savjesno ponašanje prema sebi i okolišu.

-Počeli smo sa slikovnicom Tajne i zgode nestašne vode. Kroz tu slikovnicu smo vidjeli za što nam sve voda služi. Posadili smo i grah i sad radimo mali eksperiment. Grah nam je narastao, pa ćemo vidjeti kako nam napreduje onaj kojeg zalijevamo, odnosno onaj kojeg ne zalijevamo. Izradili smo i plakat o nastajanju vode, a sutra ćemo raditi eksperiment u kojem ćemo pokušati iz prljave vode dobit čistu, kazala je Lidija Ćale, odgojiteljica DV Turanj

Odgojiteljica podsjeća kako uz obitelj upravo vrtići imaju značajnu ulogu u odgoju djece, pa se trude da im usade dobre životne vrijednosti.