Svjetski dan zdravlja obilježen ispred Zorin doma: mjerio se tlak, šećer…

Svjetski je dan zdravlja. Ispred gradskog kazališta Zorin dom su organizirani kratki zdravstveni pregledi za građane koji su imali priliku izmjeriti tlak, šećer u krvi i tjelesnu težinu te se savjetovati u vezi zdravlja. Bile su tu i prezentacije fizikalnih vježbi i različite edukacije od kojih je i ona kako pomoći osobi bez svijesti.

Organizacija je ovo Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije zajedno s Domom zdravlja Karlovac, Zavodom za javno zdravstvo, Zavodom za hitnu medicinu i Ustanovom za zdravstvenu njegu u kući Karlovačke županije. Na otvorenju je bila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

– Karlovačka županija je htjela probuditi svijest svih građana da je zdravlje itekako bitno, najbitnije u našim životima i da moramo preventivno voditi brigu o zdravlju kako bi posljedice bile što manje, odnosno kako bismo ih prevenirali. Iz tog razloga mjeri se krvni tlak, šećer u krvi, edukacije epidemiologa su tu za sve koji u prošle dvije godine nešto nisu naučili, kazala je Hajsan Dolinar.