Dani draganića

Duga Resa: Potrebno je ukloniti 12 stabala, nastavljamo s uređenjem centra grada i Parka dr. Franje Tuđmana

Nakon što su Dugorešani prigovorili zbog sječe stabala u parku Dr. Franje Tuđmana pokraj „Velike  vile“, pojašnjenje je pristiglo iz Gradske uprave.

-Grad Duga Resa nakon što je izgradio amfiteatar na rubu parka na mjestu nekadašnjih vrtova namjerava nastaviti s namjerom uređenja centra grada te urediti Park dr. Franje Tuđmana. U narednom periodu od nekoliko godina sukladno stručnoj dokumentaciji planira se revitalizirati postojeće zelenilo (uklanjanje trulog drveća, orezivanje i sadnja novog zelenila), urediti pješačke stazice unutar parka, postaviti ambijentalnu rasvjetu i urbanu opremu i na kraju izgraditi društveno kulturni centar na mjestu bivšeg industrijskog objekta kroz ITU mehanizam.

Iz Grada su pobrojali i svu dokumentaciju koju se pribavili, pa tako postoji Idejni projekt obnove parka, Inventarizacija i valorizacija zelenila u parku, Izvještaj o zdravstvenom stanju stabala u gradskom parku, Glavni projekt krajobrazne arhitekture te je u izradi projekt Društveno kulturnog centra.

-Nakon dovršetka projekta ishodit će se građevna dozvola, a realizacija je planirana kroz ITU mehanizam.

Vidljivo je iz Izvještaja o zdravstvenom stanju stabala izrađenom u Hrvatskom šumarskom institutu da je potrebno 12 stabala ukloniti. Orezivanje stabala vršiti će se uz stručan nadzor. Građane molimo za dodatni oprez i strpljenje dok traju radovi u parku i dok sva potencijalno opasna stabla ne budu otklonjena, poručili su.