KABA

Ema Hodak pomela konkurenciju, Šime Ravnjak ugodno iznenadio rezultatom

U vrlo jakoj konkurenciji klupskih, ali i reprezentativnih posada Veslački klub Korana je u dva dana natjecanja nastupio s osam posada u kategorijama kadeta, juniora i lakih seniora. Pet posada veslalo je A finala, s jednom posadom nastupili su u B finalu, a dvije posade su odveslale kvalifikacije.

-Bilo je za očekivati da će Ema Hodak pomesti konkurenciju. Osvojila je zlatnu medalju za osvojeno 1. mjesto u A finalu u kategoriji skifistkinja za kadetkinje A. Ugodno je iznenadio sve u VK Korani Šime Ravnjak koji se kao i Ema Hodak okitio zlatnom medaljom osvojenom u A finalu utrci skifova za kadete A, izvijestili su iz kluba.

U vrlo jakoj konkurenciji klupskih, ali i reprezentativnih posada Veslački klub Korana je s još tri posade nastupio u A finalu, jednom posadom u B finalu, a dvije posade su odveslale kvalifikacije.

-Dvojac na pariće za lake seniore u kojem su veslali Igor Šušnjar i Mauro Bauer zauzeo je 5. mjesto A (9 posada). Jan Latković je u skifu za juniore B zauzeo 6. mjesto u A finalu (nastupilo je 39 posada). U dvojcu na pariće za juniore A Igor Šušnjar i Mauro Bauer zauzeli su 5.  mjesto u A (nastupilo je 13 posada). U dvojcu na pariće za juniore B Jan Latković i Luka Ranitović zauzeli su 5. mjesto B finalu (nastupile su 34 posade).  U skifu za juniore B Luka Ranitović je bio peti u kvalifikacijama, a skifu za juniore A Luka Hajdin je zauzeo 8. mjesto u kvalifikacijama. 

– Naši veslači tradicionalno dobro veslaju na Croatia regati. Za Hodak smo znali da će pobijediti jer je trenutno najbolja u Hrvatskoj u svojoj konkurenciji. Ravnjak je ugodno iznenadio kao i naša oba dvojca na pariće. Latković je sjajno odveslao svoju kvalifikacije i A finale u skifu … Zadovoljan sam, isplatio nam se višemjesečni trud i treninzi s kojima nastavljamo i dalje te se nadam još uspjesima na regatama koje nam predstoje, kaže Zlatko Katušin.

Regata je održana u subotu i nedjelju, 9. i 10. travnja na jarunskom jezeru u Zagrebu. Organizatori su bili VK Croatia Zagreb i Veslački savez Zagreba.

omicron