KABA

Vijećnike zanimalo zašto trafostanica za Edison niče pored Sokolskog – Mandić: Bit će za taj dio Zvijezde, ali pitat ćemo HEP

Zašto trafostanicu, koja treba Edisonu, grade kraj Sokolskog doma i zašto stanovnici za to nisu znali, zanimalo je, između ostalog, vijećnike na današnjem Aktualnom satu karlovačkog Vijeća.

Temu je otvorio Albert Ofner, vijećnik HDZ-a, koji je rekao da su radovi u dvorištu Sokolskog počeli prošli tjedan.

– Imam informaciju da se trafostanica radi za potrebe izgradnje Kina Edison. Ako je tako, da li je postojala mogućnost da se izgradi na drugoj strani Tomislavove, u sklopu samog projekta Edison, zanimalo je Ofnera.

Da se radi zbog Edisona je djelomično točno, ustvrdio je gradonačelnik Damir Mandić jer će poboljšati i opskrbu električnom energijom tog dijela Zvijezde.

– Inače, tu trafostanicu ne radi Grad, to je obveza HEP-a. Oni su odgovorni za uslugu električne energije i građevinsku su dobili kako  su i zatražili prema uvjetima, sukladno svim pozitivnim propisima. Referirat se u jednom dijelu na Edison, ali i cijeli dio Zvijezde radi kvalitetnije opskrbe električnom energijom. Što se tiče uvjeta, nije bilo nužno da bude s druge strane i nadam se da građanima to neće biti poseban problem. Kvaliteta usluge odnosi se na građane, ne samo na Edison, kazao je Mandić.

Nova trafostanica kod Sokolskog zanimala je i Dobrišu Adameca (Možemo!) koji je kazao da će građani možda biti zadovoljni, ali trenutno su jako, jako nezadovoljni. Mijenja se poznati izgled zgrade, a smatra i da je mogla biti i odabrana bolja lokacija od ove.

– Inače, trafostanice nema u prostornim planovima, nije bilo javne rasprave, uvida, nije planirana i za gradnju smo saznali tek kad se počela graditi, ovo je baš iznenađenje! Građani se tretiraju kao prijetnja na putu napretka! Gradonačelnik kaže da je po zakonu: naravno, ne može ne biti po zakonu, po zakonu može biti i loše i bolje napravljeno, a treba raditi što je bolje moguće. Zašto nitko nije ovo propitao, našao bolju lokaciju, ova  je najgora! Mogu se trafostanice i podzemno graditi, to je uobičajena stvar, napomenuo je Adamec.

Mandić je ponovio da je trafostanica u nadležnosti HEP-a, od kojeg će zatražiti i detalje o toj trafostanici.

– Lokacija vezana za trafostanicu je lokacija koju su odredili konzervatori, ona je u nadležnosti HEP-a. Jesmo li propustili komunicirati s građanima detaljnije tu priču lokacije? Preuzimam na sebe, neka ostane upitnik. Molim da Vam dostave cijeli hodogram aktivnosti, a tražit ćemo od HEP-a da se pisano očituje vezano uz tehničko rješenje, tako da imate cijelu informaciju, obećao je Mandić.

 

omicron