Dani draganića

Radovi na sportskom igralištu na Velikoj Jelsi u punom zamahu

Mjesec dana od potpisa ugovora u punom zamahu su radovi na izgradnji i uređenju sportskog igrališta u Mjesnom odboru Velika Jelsa.

Sportsko igralište smješteno je kraj područne škole, a izgradit će se i opremiti za igranje malog nogometa, košarke i druge sportske aktivnosti. Uz izgradnju sportskih površina, uređuje se i prilazna staza, površine za parkiranje bicikala, a postavit će se i ograda.

-Projekt je svojevremeno inicirao Mjesni odbor koji je financiranje izrade projektne dokumentacije sportskog igrališta uspješno osigurao putem KAkvart natječaja. Grad Karlovac zatim je ishodio potvrdu glavnog projekt te u konačnici osigurao sredstva u proračunu. Već na ljeto mještani Velike Jelse moći će koristiti igralište. Vrijednost radova je 514.825,00 kuna, a rok izvedbe 90 dana, izvijestili su iz Grada.

U planovima ulaganja i gradnje nalazi se i uređenje dječjeg igrališta u Gradskoj četvrti Drežnik – Hrnetić, preciznije Hvarskoj ulici. Gradska četvrt izradila je glavni projekt, a procijenjeni troškovi građenja trenutno iznose 350.000,00 kuna. Glavnim projektom predviđeni su kombinirano igralo, klackalica, vrtuljak, konjić na oprugama, pješčanik, klupe, antistres podloga.