Hotel i restoran Degenija iz općine Rakovica dobitnici su ovogodišnje nagrade Karlovačke županije. No njihov rad prepoznat je i na nacionalnom nivou, pa su tako dobitnici i priznanja za najbolji obiteljski hotel u Hrvatskoj. Sve što su tijekom proteklih godina radili u svojoj obiteljskoj tvrtki predstavili su braća Ivan i Marko Lončar koji vode restoran i hotel.

-Nagrade nam doista puno znače. Radimo već više od 20 godina, vodimo obiteljski posao i priznanja nam svima daju poticaj za daljnji rad – rekao je Ivan Lončar, voditelj hotela Degenija.

U Degeniji su posebno ponosni na nagradu za najbolji obiteljski hotel.

-Riječ je o nagradi Adrijan koja se dodjeljuje već 15 godina u suradnji s Turističkom zajednicom. To je još jedno vrijedno priznanje koje govori da i u tom segmentu radimo dobar posao – naglasio je Ivan Lončar, voditelj hotela Degenija.

Lončari su predstavili i posebnosti njihovog restorana.

-Restoran Degenija radi već 25 godina, krenuli smo odmah nakon rata, tako da je kroz objekt prošlo zaista puno gostiju. Uz naše tradicionalne specijalitete pokušavamo unositi i neke novosti. Prije dvije godine restoran je renoviran čime smo dobili na prepoznatljivosti – rekao je Marko Lončar, voditelji restorana Degenija, a naglasio je kako su ponosni što su neki djelatnici s njima od prvih dana otvaranja objekta.