Dani draganića

Predstavljen prvi Tesla taxi u Karlovcu – cijene taksi prijevoza ostaju kao i do sada

Tvrtka Ambasador Taxi prva je nabavila električni Tesla automobil za taxi službu u Karlovcu. Vlasnik tvrtke Duško Gušić kazao je kako je među prvima u Hrvatskoj koji sada imaju Tesla taxi prijevoz, a do kraja godine planira nabaviti još dvije Tesle.

– Imamo u planu uzeti još do kraja godine dva vozila, tako da bismo imali ukupno 5 električnih vozila, to bi bilo ukupno 50 posto vozila tvrtke na električni pogon. Zahvaljujem se gradu Karlovcu što nam je izašao u susret i što do kraja godine imamo pravo na besplatno punjenje na gradskim punionicama. Nadamo se da će se to nastaviti jedan dio sljedeće godine, ili ćemo barem dobiti punjenje po povlaštenoj cijeni, kazao je Gušić.

Grad Karlovac postavio je do sada sedam punionica na različitim dijelovima grada, a nastavak slijedi s obzirom da je interes i građana i tvrtki sve veći, ispričao nam je Robert Vodopić, voditelj odsjeka za pametni grad.

Grad Karlovac za svako vozilo daje 15 tisuća kuna. Uštede po ovakvom vozilu mjesečno iznose više od 15 posto u odnosu na automobile na gorivo. Cijene taxi prijevoza za građane će ostati iste.

Od ove godine Grad Karlovac je omogućio pomoći i tvrtkama koje nisu početnici u korištenju električnih vozila kao što je to bilo do sada. Tako da će Grad Karlovac sufinancirati i nabavku ostalih električnih automobila tvrtke Ambasador Taxi, a također će i Grad uskoro ići u nabavku električnih vozila, kako za gradsku upravu tako i za komunalne tvrtke.