Dani draganića

“Bilo jednom u Zadobarju” – prva projekcija u novom kinu u Zadobarju

U prostoru KUD-a Zadobarje otovreno je kino. Čast za prvu projekciju pripala je dugometražnom igranom filmu "Bilo jednom u Zadobarju", u režiji Antonija Sudca.

Da je kino stoljetni civilizacijski doseg svjesni su i u Zadobarju. Otvorili su tako kino u prostorijama svog kulturno-umjetničkog društva i omogućili svojim sumještanima i gostima pravi doživljaj uz film domaćeg autora, kokice i druženje.

Evo događa se jedan povijesni trenutak u selu, otvara se kino Zadobarje. To smo planirali već duže, ali nismo imali dobre sponzore koji su nam sad omogućili da se kupi projektor, platno i sve to što je potrebno za prikazivanje. Sami ne bi mogli pa se ovom prilikom zahvaljujem Gradu Karlovcu, posebno našem dragom gradonačelnuku, kazala je  Ljiljana Sudac, tajnica KUD-a Zadobarje

Zadobarci su poznati po velikom kulturno-umjetničkom angažmanu, puno su toga već snimili pa ne čudi da su to željeli podijeliti sa svijetom na nove načine. Prva projekcija u novom kinu bila je rezervirana za dugometražni film „Bilo jednom u Zadobarju“, u režiji Antonija Sudca.

Iako je ovo prva projekcija, okupio se znatan broj posjetitelja. U planu je da projekcije budu svaku prvu subotu u mjesecu, ovisno koliko bude zainteresiranih, a možda kroz vrijeme naprave i ljetno kino na otvorenom.