Osnovna škola Katarina Zrinski u Krnjaku učenike će dočekati s novom kuhinjom

Nova kuhinja vrijedna je 900.000 kuna za zadovoljava HACCP standard

Osnovna škola Katarina Zrinski u Krnjaku dobila je novu kuhinju. Nastavak je to ulaganja u djecu i mlade na području ove općine. U vrijeme dok su školarci na odmoru novu školsku kuhinju obišli su čelnici općine i županije.

-Veseli kad u malim sredinama na ruralnom prostoru u ustanovi koja ima i predškolski odgoj uredi kuhinja vrijedna čak 900.000 kuna. Od toga Ministarstvo regionalnog razvoja i općina osigurali su po 100.000, dok je Županija pridodala 700.000 kuna. Time je nabavljena najbolja kuhinja na tržištu sukladna HACCP standardu. Važno je reći kako je to jedan od pet preduvijeta za cjelodnevni boravak djece – rekla je Vesna Hajsan Dolinar, zamjenica županice Karlovačke županije.

Zadovoljni značajnim podizanjem školskih standarda su i u Krnjaku. Ipak najsretniji su u školi Katarine Zrinski gdje će sve učenike, ali i vrtićke mališane dočekati s novom kuhinjom.

-Ova škola ima 80 učenika te još 24 u predškolskom dijelu. U kuhinji će se kuhati za sve njih, kao i za potrebe dnevnog boravka. Veselimo se što će sva ta djeca s novom kuhinjom svaki dan dobivati kvalitetni kuhani obrok – rekla je Željka Stojković, ravnateljica OŠ Katarine Zrinski.