Dani draganića

Šebalj gledateljima WRC-a: Zauzmite poziciju u 5 ujutro, ne zanosite se da ćete prijeći na drugu stazu u istom danu

Prvi brzinski ispit WRC-a bit će u četvrtak u Okiću, nakon čega u ostalim danima vikenda na red dolaze staze koje obuhvaćaju dijelove Karlovačke županije. Uz Formulu 1, najveće je ovo automobilističko natjecanje u svijetu. Održava se posljednjih 50-ak godina, a prati ga više od 850 milijuna ljudi. Druga je ovo godina natjecanja na hrvatskim cestama. Organizator Mato Šebalj je zadovoljan.

– 12 WRC automobila, novih s djelomičnim električnim napajanjem, hibridima dakle koji imaju 380 plus 100 konjskih snaga od struje koja im je povremeno na raspolaganju. Pokazali su se do sad vrlo sigurni, vrlo brzi, na svim stazama padaju rekordi nakon njihovih prolazaka. O R5 kategoriji da ne govorim… bit će zanimljivo, tu nema slabog automobila i nema slabog vozača.

Ovaj automobilistički sport može biti opasan i nesreće se događaju stoga organizatori imaju i upute za sve gledatelje.

– Odaberite u toku dana brzinski ispit na kojem ćete biti, dođite tri sata ranije, na taj način ćete pomoći sebi i organizatoru da odaberete najbolje mjesto. Nemojte se zanositi da ćete u toku jednog dana prijeći na drugu stazu. Očekuje se više od 350 tisuća ljudi. To naše ceste u stalnom prometu nisu u stanju prihvatiti. Zato zauzmite poziciju u 5 ujutro i nedajte se do navečer, a sljedeći dan opet ponovno. Navijajte za sve, uživajte u najboljim svjetskim vozačima i nadajmo se da će to još dugo godina ostati u Hrvatskoj, da gledamo najbolje što svijet ima, rekao je Mato Šebalj.