Dani draganića

Prijave mališana u karlovačke vrtiće ovaj put samo online – roditelji moraju biti e-Građani

Iako su Karlovčani i prijašnjih godina mališane za upis u vrtić mogli prijavljivati online, za upise u novu pedagošku godinu to će biti jedini način na koji to mogu napraviti.

Iz Grada javljaju da će to biti putem nacionalnog portala e-Upisi, odnosno, e-Građani budući je Karlovac ove godine dio nacionalnog projekta Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove, što ga provode Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET. Taj bi projekt trebao omogućiti roditeljima da jednostavnije, dokumentacijom koja je dostupna online u nacionalnim registrima, prijave za upis svoje dijete.

– Za početak, roditelji se trebaju prijaviti u sustav e-Građani pomoću jedne od vjerodajnica koje nalaže ovaj nacionalni sustav, pri čemu treba napomenuti da je za prijavu djece u vrtiće putem nacionalnog portala dovoljna prijava tzv. Niske razine sigurnosti (za što su propisane vjerodajnice: e-PASS, e-pošta, AAI@EduRh, HT Telekom ID). Molimo roditelje da u sustavu e-Građani provjere podatke koje sustav sadrži o njima kao roditeljima i o djeci. Ukoliko postoje podaci koji su netočni, potrebno ih je izmijeniti kroz e-Matične knjige, dostupne također na nacionalnom portalu e-Građani. Želimo naglasiti da se radi o aplikaciji izrađenoj na nacionalnoj razini, zbog čega je nadležnost Grada Karlovca vrlo ograničena. Svi ostali detalji aplikacije i prijave roditeljima će biti dostupni kroz detaljne korisničke upute na stranicama e-Građani odnosno na stranici e-Upisi, te Vas ujedno sve pozivamo da pratite stranice dječjih vrtića http://www.vrtic-karlovac.hr/ i https://vrtic-cetiririjeke.hr/ na kojima ćemo ažurno objavljivati sve informacije i upute važne za upise djece, poručili su iz Grada.

Prijave počinju 12. svibnja.