KABA

Za požar na Starom gradu Novigradu osumnjičen tek punoljetan dečko – bačenim opuškom izazvao požar

Za požar, što je prije nešto više od mjesec dana progutao dijelove povijesnog dvorca u Novigradu i napravio štetu od 860.000 kuna, osumnjičen je tek punoljetan dečko, 18-godišnjak. Čeka ga kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

PU karlovačka danas je izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanom (18).

– Mladića se sumnjiči da je 15. ožujka neovlašteno ušao u zaključani prostor Frankopanskog grada Novigrada na Dobri u mjestu Novigrad na Dobri, općina Netretić te je bačenim užarenim opuškom cigarete izazvao požar na drvenom krovištu jugozapadne kule, a potom je zbog jakog vjetra došlo do prijenosa vatre na drvenu konstrukciju krovišta sjeveroistočne kule. Ovim događajem nastala je materijalna šteta veća od 860.000 kuna. Zbog sumnje da je 18-godišnjak počinio kazneno djelo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u vezi kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, objavila je PU karlovačka.

Neposredno nakon požara pretpostavljalo se da ga je uzrokovao kvar na elektro instalacijama. I policija je dva dana kasnije izvijestila da je provedenim očevidom utvrđeno kako je do požara došlo uslijed mogućeg kvara na električnim instalacijama, ali i najavila da slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i vještačenje izuzetog materijala. Ono ih je dovelo do drugog krivca.