KABA

U Slunju sve više turističkih dolazaka- i ove godine bez poznatih festivala

U prvom kvartalu 2022. godine grad Slunj ostvario je 37 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu. Tu je i 18 posto više dolazaka turista ove godine, što pokazuje kako se turistička slika malim koracima mijenja na bolje, kao što je to bilo u vremenu prije pandemije.
Direktor TZ Slunj Dragan Smrzlić kazao je kako je zadovoljan upitima i rezervacijama koji pokazuju da bi ova sezona mogla biti bolja nego što je bila prethodna.

Slunj je već postao poznat po različitim festivalima od kojih se može izdvojiti festival psihodelične glazbe Momento Demento. No čini se kako se ove godine neki veći festivali neće održati.

– Nažalost financijska situacija kod nas nije baš najbolja i s obzirom na koronu većih koncerata neće biti ali imat ćemo različite manifestacije koje će trajati dan, dva ili tri. Sve se može pogledati na našoj web stranici slunj-rastoke.hr., kazao je Smrzlić.

Posjetitelje tako između ostaloga u Slunju očekuju Dani cikloturizma od 18. svibnja do 20. svibnja, te Rastoke Ultra Trail od 24. srpnja.
Podsjetimo, u sklopu projekta Vodene tajne Slunja koji je na samom završetku posjetitelji će moći uživati u novim sadržajima i vidicima u Rastokama, između ostaloga moći će šetati ispod slapa, a kružno kretanje po cijelom naselju omogućit će još bolji doživljaj svega.