Dani draganića

Udomiteljice otkrile zašto su postale udomiteljice i kako im je to promijenilo život

Udomiteljice Marina Novaković Matanić i Nevenka Šoštarić podijelile su s nama svoje iskustvo udomljavanja djece u emisiji Mogu sve. Novaković Matanić posljednjih pet godina pruža obiteljski dom djeci koja iz različitih razloga ne mogu živjeti sa svojim biološkim roditeljima. Trenutno odgaja tri djevojčice dok je Šoštarić šest godina udomiteljica i odgaja četvero djece.

– Udomitelja ima jako malo, apeliramo na to da ljudi otvore svoje srce i dom i prihvate djecu, starije i nemoćne, kazala je Šoštarić koja je predsjednica udruge Život s osmijehom- udruge koja okuplja udomitelje i pruža informacije i različitu pomoć.

KARLOVACKO

Tajnica iste udruge, Novaković Matanić kazala je kako bi se riješio problem 700- tinjak djece koja su smještena u domovima i koja ostaju zakinuta za obiteljsku toplinu ukoliko bi se našlo isto toliko obitelji u Hrvatskoj koje bi udomile po jedno dijete.

Zašto su odlučile postati udomiteljice, kako im je to promijenilo život i zašto su u krivu oni koji misle da je udomiteljstvo posao doznajte u emisiji Mogu sve.