Dani draganića

Projekcija filma „Putevi vode“

Karlovac prikazan kao srce Hrvatske u novom dokumentarnom filmu

U karlovačkoj Aquatici održana je prva projekcija filma „Putevi vode“ redatelja Elvisa Bilalića na području Karlovačke županije.

Film promiče posebnosti ruralnog dijela Hrvatske, posebno ističući važnost voda u svakodnevnom životu svakog pojedinca. Upravo se zato ovaj dokumentarni film simbolično emitira ususret Međunarodnom danu planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja, a svojom tematikom privukao je i karlovačku publiku. Snimateljska ekipa ovog filma posjetila je 42 grada i općine diljem Hrvatske, a u svojoj je avanturi uključila i Karlovac.

Kada pogledate Hrvatsku iz ptičje perspektive, vidite da je Karlovac u srcu domovine. Uz to tu su i četiri rijeke na koje ovaj grad treba biti ponosan i upravo iz tog razloga film će biti projiciran i ovdje, objasnio je Elvis Bilalić, redatelj filma.

Osim redatelja i dijela snimateljske ekipe, publiku je pozdravila i ravnateljica Aquatike, Margarita Maruškić Kulaš i objasnila doprinos i značaj koji je ovaj film ostavio na cijelu Karlovačku županiju. Također je naglasila kako su ponosni što su dio ovog projekta jer Aquatika želi promovirati naše četiri rijeke.

Ravnateljica Maruškić Kulaš je najavila i buduća emitiranja ovog filma u više termina za sve građane Karlovca. Točni datumi još nisu poznati, ali oni bi uskoro trebali biti objavljeni na internetskim stranicama Aquatike. Najavila je i projekcije ovog filma u osnovnim i srednjim školama kao  dio odgojno-obrazovnog programa. (Lucija Žeger)