Dani draganića

Dani tehničke ispravnosti motocikala i njihovim vlasnicima u Karlovačkoj županiju daju priliku za besplatan pregled

Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021., preventivno-sigurnosna akcija što se od danas do subote provodi u svim redovnim stanicama za tehnički pregled vozila u RH, i vlasnicima motocikala u Karlovačkoj županiji daju priliku besplatnog pregleda njihovih vozila.

– Akcija ima isključivo preventivno – sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Vlasnici vozila se u akciju uključuju dobrovoljno, a fokus je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba stanice za tehnički pregled sa ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Napominjemo kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila za koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije postoji zakonska obveza provesti tehnički pregled i registraciju. Također je potrebno naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti te uputiti u ovlašteni servis, objavila je PU karlovačka.

Najavili su da će u razdoblju od 25. do 30. travnja policija tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled.