Dani draganića

Nakon dvije godine, dvorana Zorin doma ponovno puna

Uoči svjetskog dana plesa, koji se obilježava 29. travnja, karlovački jer Zorin dom je napunio svoju dvoranu gledateljima koje su zabavljali plesači svih uzrasta.

-Pa evo čast mi je uoči svjetskog dana plesa, koji je 29. travnja, najaviti ovaj 26. susret plesnih ansambala Karlovačke županije. Dakle, zadnji susreti plesnih ansambala bili su 2019. godine jer se zbog ove nesretne korone nisu održavali dvije godine. Tako da, danas sudjeluje 5 grupa i udruga koje su podijeljene u tri termina, opisao nam je Damir Škrtić, predsjednik ZAKUD-a Karlovačke županije.

Od 15 sati plesali su najmlađi, u 17 sati nešto stariji uzrasti, a u 19 sati tinejdžeri. Na kazališnim su daskama nastupili plesači iz Baletnog studija Gradskog kazališza Zorin dom, iz Studija za plesnu edukaciju i umjetničko stvaralaštvo Dvadesettri, iz studija Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa, iz Plesnog kluba Start te iz Udruge za ples i rekreaciju Riverdance.

-Program će se održati u tri dijela tako da s svi roditelji mogli vidjeti svoju djecu, rodbinu i prijatelje. Tako se neće stvarati gužva i moći će se napraviti mala pauza kako bi  to sve bilo lijepo i uspješno. Za kraj, tu je i selektor koji će odabrati koji će predstavljati Karlovačku županiju diljem Lijepe naše, ispričao je Škrtić.

Ovaj susret organizirala je Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije u suradnji sa Zajednicom organizacija amaterskih kulturnih djelatnosti. Organizatori su posebno ponosni što je na ovaj način obilježen povratak gledatelja u Zorin dom.

-Zaista moramo biti sretni da je ovako lijepi odaziv, vidimo da su se ljudi naprosto zaželjeli nastupa, dvorane, scene i tako da smo svi sretni da je nakon 2 godine pauze krenulo i s ovom i s drugim manifestacijama, nasmijao se Škrtić.

 

Lucija Žeger