Dani draganića

Velikoj Gorici 3,9 milijuna kuna za obnovu od potresa

Za obnovu od potresa dvorca Stari grad Lukavec, zgrade Veleučilišta Velika Gorica, 8 zgrada osnovnih i područnih škola te 6 dječjih vrtića, Zagrebačka županija osigurala je 3,9 milijuna kuna. Ugovore o dodjeli spomenutih sredstava danas je gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru uručio zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

-U subotu smo za izgradnju nove crkve u Kravarskom Župi dodijelili 10,2 milijuna kuna, danas Velikoj Gorici uručujemo ugovore vrijedne skoro pa 4 milijuna kuna koji su svojevrsni ‘početak’ naše buduće suradnje putem javnog poziva za obnovu zgrada javne namjene, rekao je Tomljenović zahvalivši Vladi RH na decentraliziranim sredstvima.

-Ove godine za tu namjenu imamo na raspolaganju 80 milijuna kuna, a svake iduće nam se dodaje još po 40 milijuna kuna. Mislim da ćemo kroz dobar plan i suradnju s gradovima i općinama uspjeti napraviti jedan ogroman posao, zaključio je Tomljenović.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar izrazio je zadovoljstvo što su svi prijavljeni projekti Grada Velike Gorice prihvaćeni od strane Zagrebačke županije.

-Pohvaljujem odličnu suradnju sa Županijom, što savjetodavnu, što logističku, a što je rezultiralo ovim uspjehom, rekao je Ačkar dodavši da suradnja i obnova potresom oštećenih zgrada javne namjene tu neće stati.

Inače, Zagrebačka županija raspisala je u travnju ove godine Javni poziv za financiranje troškova sanacije šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom. Na javni poziv se mogu prijaviti vlasnici i osnivači, odnosno pravne osobe i tijela s područja Zagrebačke županije koji upravljaju zgradama javne namjene (gradovi, općine, škole, muzeji, crkve, domovi zdravlja itd.), a koje su oštećene u potresima 22. ožujka te 28. i 29. prosinca 2020. godine. Više o Javnom pozivu saznajte ovdje.