Dani draganića

Ekipno prvenstvo Hrvatske u elektroničkom pikadu u Karlovcu – dolazi čak 600 natjecatelja iz cijele Hrvatske, svi smještajni kapaciteti u gradu puni

Nakon nedavno završenih međunarodnih automobilističkih manifestacija koja su održana u Karlovačkoj županiji i privukla velik broj posjetitelja te turista, Karlovac je domaćin još jednog velikog sportskog događanja nacionalnog karaktera.

Najmasovnije natjecanje u Hrvatskoj u elektroničkom pikadu na rasporedu je ovaj vikend 30.travnja i 1.svibnja 2022., a ove godine održat će se u školsko-sportskoj dvorani osnovne škole “Dubovac”. Pikado savez Karlovačke županije u zadnjih nekoliko godina redoviti je domaćin pikadistima, međutim, ovo je prvi put da se ekipno prvenstvo Hrvatske održava u Karlovcu što je svakako izazov za organizatore.

Broj ekipa koji svaki županijski savez ima pravo poslati na ovo natjecanje objavljen je još u siječnju, s time da sve ženske ekipe koje se natječu bilo u ženskim ili muškim ligama u svojim županijama automatski ostvaruju pravo nastupa u Karlovcu, ali kao i muške ekipe moraju biti prijavljene za nastup na ekipnom PH od strane svog županijskog saveza. Ždrijeb skupina za Ekipno PH 2022. održano je u ponedjeljak 25. travnja u prostorijama Hrvatskog pikado centra u Zagrebu.

Sustav natjecanja na Ekipnom PH je ostao isti kao i prethodnih sezona, u prvoj fazi ekipe su podijeljene u osam skupina s po tri ekipe pri čemu dvije prvoplasirane idu dalje, dok se u drugoj fazi igra na Listi 16 dvostrukim nokaut sustavom (desna i lijeva strana).

-I ovaj veliki sportski događaj potvrda je važnosti Karlovca i Karlovačke županije na sportskoj mapi Hrvatske i svijeta, kao i činjenice da ovakva natjecanja, baš kao što su bile i netom završene velike reli utrke kod nas – itekako rade značajnu spregu sporta i turizma u našem gradu, poručili su iz TZ Karlovačke županije.