Dani draganića

U “Noći tvrđava” vraćamo se srednjem vijeku; dvorce i utvrde oživjet će igre svjetla, radionice, druženja…

“Noć tvrđava” naziv je nove manifestacije koja će ovoga vikenda Starom gradu Dubovcu, Ogulinu i Ozlju udahnuti povijesni štih i oživjeti ih radionicama, svjetlosnim predstavama i prezentacijama.

Manifestacija počinje u petak od 18 sati prezentacijom viteških oklopa te druženjem s vitezovima i dvorjanima Starog grada Dubovca, a u 21 sat počinje svjetlosna predstava “Fortitude” praćena zvučnom kulisom. Predstava traje pola sata, a održat će se ukupno tri puta zaredom.

Dan nakon, u subotu brojna događanja počinju već u 10 sati ujutro i traju do 18 sati, a cijeli program i satnicu pogledajte ovdje.

Program pripremljen u Ozlju i Ogulinu

Zavičajni muzej Ozalj organizirao je radionicu heraldike u prostoru Zavičajni muzej Ozalj s početkom u 18:00 sati. Radionica je prije svega namijenjena djeci školskog uzrasta, a mogu se uključiti i odrasli. Tijekom Noći tvrđava posjetitelji će moći razgledati stalni postav Zavičajnog muzeja Ozalj uz stručno vodstvo, i izložbu čipke i spranga u galerijskom prostoru muzeja koja se tradicionalno već sedmu godinu održava na međunarodnoj razini u Ozlju.

Zavičajni muzej Ogulin na Starom gradu u petak u 20 sati organizira prezentaciju projekta „Kako radi muzej?“ maturanata Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Ogulin uz premijerno prikazivanje njihovog kratkog video uratka na tu temu.