Dani draganića

Veleučilište u Karlovcu proslavilo prvih 25 godina, do sad na njemu diplomiralo više od 5.000 studenata

– Veleučilište u Karlovcu, osnovano Uredbom Vlade 16. travnja 1997. s dva odjela: strojarskim u Karlovcu i tekstilnim u Dugoj Resi i dobivenim dopusnicama za osnivanje još tri odjela: prehrambenim, lovstvom i zaštitom prirode, te sigurnosti i zaštite, koji postoje od 200/2001., danas je treće po veličini od 13 javnih veleučilišta i visokih škola u zemlji, odnosno, četvrto dodamo li i 21 privatno, s više od 1.700 studenata na tri specijalistička diplomska stručna studija i sedam preddiplomskih stručnih studija, a do sad je diplomiralo više od 5.000 studenata, izjavio je v.d. dekan Ivan Štedul na današnjoj svečanoj sjednici Stručnog vijeća, kojom je obilježeno četvrt stoljeća jedine visokoškolske ustanove u županiji.

Podsjetio je i na povijest Veleučilišta, te napomenuo da je najzaslužniji za osnivanje Veleučilišta prof. Mirko Butković, prvi rektor, inače danas pozdravljen u Atriju znanja najdužim pljeskom prisutnih.

Odgovarajući nam na pitanje je li zadovoljan kako Veleučilište danas izgleda, prof. Butković kaže da jest.

– Možda smo mogli više  – jer smo politehnika – na strojarstvo, mehatroniku, medicinu i ostalo, ali dobro je, sve skupa je u redu, ocijenio je.

Dekanove nagrade uručene su danas studentima Martinu Deboni za izniman završni rad, a za izniman uspjeh Domagoju Hodaku, Filipu Prosinečkom, Emi Rendulić, Sandiju Saluhoviću, Marku Tomcu, Svenu Paukoviću, Loreni Laslavić, Anamariji Orešković i Nikolini Rendulić.

– Ovo predstavlja krunu za sav trud koji smo uložili u školovanje, rekla je Lorena Laslavić u ime nagrađenih.