KABA

Zabrinuti građanin Badovinac gradonačelniku Mandiću: Pročitajte pismo i provjerite što je sa sistematizacijom u tvrtkama

Provjerite sa svojom službom i direktorima gradskih tvrtki što je sa sistematizacijom kako bi imali što manje nepravilnosti.

Poručio je to zabrinuti građanin Nikola Badovinac gradonačelniku Damiru Mandiću u otvorenom pismu koje je uputio na njegovu adresu, a dostavio i medijima, te popratio dopisom koji je dobio on, a na temu sistematizacije radnih mjesta u gradskim tvrtkama.

U pismu gradonačelniku Badovinac navodi:

Poštovani,

u prilogu se nalazi pismo koje sam dobio, a koje se tiče nove sistematizacije u gradskim tvrtkama, a koja je trenutno (prema informacijama) u nastanku.
Apeliram da Vi kao gradonačelnik još jednom provjerite sa svojom službom te s direktorima gradskih tvrtki sistematizaciju u nastanku kako bi imali što manje nepravilnosti te kako bi kao grad mogli napredovati i kroz taj segment jer je u tome sustavu veliki broj zaposlenika. Stava sam da je zadovoljan radnik i najbolji radnik, a kroz takvu misao mogu profitirati gradske tvrtke.

Iz navedenog, prema Zakonu o pravu na pristup informacijama molim da mi se dostavi:
– aktualna sistematizacija svih gradskih tvrtki
– prijedlog nove sistematizacije za svaku gradsku tvrtku

Smatram da javnost treba biti upoznata s podacima koje Vas tražim jer ste ipak servis nas stanovnika Karlovca. I tražim baš Vas kao gradonačelnika jer smatram da bi pojedinačno traženje svake tvrtke stvaralo samo nepotrebnu komplikaciju zaposlenicima sustava, a ja ne želim opterećivati nekog jer to nije potrebno.

Ovim putem pozivam i medijske kuće da zatraže aktualne sistematizacije te prijedlog novih, da ih prouče i da objave svoje primjedbe. Unaprijed ću napisati da ima zanimljivih prijedloga.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Gradonačelnik je inače na Badovinčeva javna pisma također javno odgovarao pa – čekamo nastavak.