Dani draganića

Zavod za hitnu medicinu KŽ prvi u Europi koji nosi akreditaciju Accreditation Canada, potvrdu sigurnosti i kvalitete

Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije ponosni je nositelj akreditacije Accreditaion Canada International. Time je postao prva javno zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj i prvi akreditirani zavod za hitnu medicinu u Europi.

Zavod za Hitnu medicinu karlovačke županije sjajno radi. Potvrda za to je i kanadski certifikat. Riječ je o akreditaciji koja je pokazatelj sustava kvalitete po najvišim međunarodnim standardima.

Accreditation Canada je nezavisna neprofitna organizacija koja je tijekom posljednjih 60 godina akreditirala više od 1.200 zdravstvenih organizacija u Kanadi. Temeljem kanadskog modela, razvijen je međunarodni, i to vrlo strogi. U Zavodu Karlovačke županije ocjenjivali su čak 663 kriterija, a trebalo je pet godina da dođu do akreditacije.

KARLOVACKO

-Najbitniji je kriterij za sigurnost zaposlenih i pacijenata. Tu je kontrola lijekova, svega što se tiče našeg funkcioniranja, od medicinske opreme, pa do važećih vozačkih dozvola vozača hitne. Provjerava se mnogo sitnica koje uzimate zdravo za gotovo, a vidite da baš i nije tako, rekao je  Mario Vrabac, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Zavoda za hitnu medicinu KŽ.

Osim Zavoda, od ove akreditacije koristi imaju i sami pacijenti. Zdravstvena zaštita koju dobivaju kroz Zavod hitne medicine Karlovačke županije Hrvatski je nadstandard.

-Akreditacija znači kontinuirano poboljšanje, dakle uvijek se može bolje. Akreditacijom smo dobili do znanja od vanjskih suradnika da svoj posao radimo iznimno kvalitetno. Najbitnija je suradnja  s pacijentima i njihovim obiteljima, jer nama je svaka kritika ili pohvala dobrodošla. Na taj način vidite gdje ste stvarno dobri, a gdje možete bolje.

Kanadski certifikat vrijedi tri godine, odnosno do 2025., nakon čega će se karlovački hitnjaci ponovno morati boriti za ovu prestižnu akreditaciju.