Ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu- 600 natjecatelja uživa u dvorani OŠ Dubovac

U Karlovcu je prvi put organizirano ekipno prvenstvo Hrvatske u elektroničkom pikadu. Ovo najmasovnije natjecanje održava se u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Dubovac. Na prvenstvu sudjeluje 600 natjecatelja iz cijele Hrvatske objedinjenih u 92 ekipe.
Ravnateljica OŠ Dubovac Irmelina Sablić i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić prigodnim bacanjem strelica otvorili su Prvenstvo Hrvatske u elektroničkom pikadu. Organizirati ovakvo prvenstvo bilo je vrlo izazovno, kazao nam je predsjednik Hrvatskog pikado saveza Tihomir Mamić.

– Do sad smo mi na području Karlovačke županije organizirali pojedinačna prvenstva i državne masterse koji su nešto manje zahtjevni i koje smo organizirali u hotelu Frankopan u Dugoj Resi koji ima uvjete za tu vrstu natjecanja. Danas ćemo se ovdje potruditi i prezentirati naš grad Karlovac te biti dobri domaćini, kazao je Mamić koji je i sam registrirani igrač pikado kluba Stars iz Duge Rese za koji ima samo riječi hvale.

– Mi smo jedna od najboljih ekipa, ove godine smo se također plasirali na državno prvenstvo ispred Karlovačkog pikado saveza, s nama su dečki iz ekipe Apolon, u konkurenciji dama imamo dvije ekipe: Đurđe iz Žakanja i ekipa Apolon Lady.

Već četiri godine u pikadu uživa i Davor Mikan, kapetan ekipe Apolon. Kaže kako je počeo sasvim slučajno igrajući pikado u kafiću s ekipom, brzo su osnovali klub i sada zajedno treniraju dva puta tjedno, a pojedini igrači svakodnevno.
U Hrvatskom pikado savezu je registrirano ukupno oko 380 pikado ekipa i 2500 natjecatelja.