Dani draganića

SDP od ozaljske gradske administracije traži poštivanje autorskih prava

Cijeli slučaj temelji se na pismu Andree Štalcar Furač oko projekta Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj

U grad Ozalj stiglo je pismo kojeg u ime udruge Novi svijet-Kultura urbani potpisuje predsjednica Andrea Štalcar Furač. U njemu se upozorava kako već godinama Grad krši autorska prava vezana za projekt Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj. Štalcar Furač u pismu traži javnu ispriku, ali i prekid ovakve prakse. Prvi su na ovu situaciju reagirali u ozaljskom SDP-u koji u javnom priopćenju zahtjevaju da se vodi briga o autorskim pravima.

-Mi smo iznenađeni svi oko toga, ali moram reći i kako to nije prvi put. To se već događalo i prije i govori o neznanju i nekomuniciranju s ljudima. Ako sami ne znate, onda morate angažitati nekog drugog. Ako ga angažirate i platite, onda ga morate navesti i kao autora. No, priča tu nije gotova. Ovo traje, a trajat će i dalje jer nas je sve manje. Vrlo važno je da Grad daje mogućnost svima i otvara vrata za sve koji žele dobro nama i sebi – rakla je Biserka Vranić, gradska vijećnica SDP-a.

Da je na vlasti, a ne u oporbi, rekla je kako bi ovu situaciju rješila razgovorom i omogućila da se ova, ali i druge slične suradnje nastave i dalje. Iz grada Ozlja nisu željeli komentirati ovu situaciju.