KABA

Na regati u Vukovaru VK Korana osvojila dva zlata, dva srebra i dvije bronce

Na regatnoj stazi na Dunavu u Vukovaru na 1000 metara danas je održana 18. regata Sv. Filipa i Jakova, ujedno i 2. regata Veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea’. Organizatori su Veslački klub Vukovar, Hrvatski veslački savez (HVS) i Veslački savez Zagreba (VSZ). Nastupili su veslači i veslačice iz gotovo svih hrvatskih klubova. Održano je 30-ak utrka od kadeta i juniora do seniora, u obje konkurencije. Svake godine pa tako i ove Veslački klub Korana nastupio je s brojnom veslačkom ekipom, priopćili su iz VK Korana.

Korana je osvojila šest medalja od kojih su dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončana. Svih devet posada VK Korane nastupilo je u A finalima.

Zlatna medalja za osvojeno 1. mjesto pripala je Emi Hodak u skifu za kadetkinje A i Janu Latkoviću koji je pobijedio u 1. skupini skifova za juniore B. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su dvojac na pariće za juniore A u kojem su veslali Mauro Bauer i Igor Šušnjar. Isti dvojac zauzeo je 2. mjesto i pripala im je srebrna medalja i u disciplini dvojca na pariće za seniore. Brončanu medalju za 3. mjesto osvojio je Šime Ravnjak u skifu za kadete A. Luka Ranitović bio je treći u 2. skupini u utrci skifova za juniore B kojemu je također pripala brončana medalja.

Luka Hajdin je u skifu za juniore A bio četvrti, Luka Hajdin i Mario Konjevoda zauzeli su 5. mjesto u dvojcu na pariće za seniore, a Noa Ružić je u 1. skupini skifova za juniore B zauzeo 7. mjesto, stoji u priopćenju VK Korana.