KABA

Blagoslov motorista i motora na Gornjoj Švarči

Nakon što su do prije dvije godine tradicionalno dolazili na ovo mjesto, ovih stotinjak motorista okupilo se pokraj Crkve svetog Franje Ksaversko na Gornjoj Švarči kako bi primili blagoslov.

– Jedva smo dočekali, govorim u ime svih nas,. Ova korona je ostavila negativan utjecaj na sve nas i mislim da nam je svima ovo trebalo. Inače smo navikli na otvoreno, na druženje, na okupljanja i mislim da nam je to sve palo teže nego možda većini populacije. I zato je ovo razlog više da se nađemo u ovolikom broju, ispričao nam je Hrvoje Hlajić, jedan od okupljenih motorista.

Kiša kao da je znala kada treba pasti. Sveta misa je održana na otvorenom ispred Crkve, a netom prije pljuska svećenik Duje Kurtović dao je svoj blagoslov svim okupljenim ljubiteljima motora.

– Na svakom je blagoslovu dobar osjećaj tako da ćemo i dalje nastaviti ovu tradiciju. A vjerujem i da će bi On pomoći u vožnji, objasnio nam je Petar Svilić.

Motorist Hrvoje pokušao nam je i objasniti ljubav prema motorima

– Moj tata je vozio motor, moj brat vozi motore, ja vozim motore, moja mama sae dan danas vozi sa mnom na motoru a ima 70 i kusur goitina i beskrajno uživamo u tome i mislim da ću se time baviti dok budem mogao. Kak čovjek stario bira sve lakše i lakše motore ali ne odustaje.

Uz svećenikov blagoslov, i mi im želimo puno sreće i strpljena u prometu!

omicron