Dani draganića

Prošla godina teška i izazovna za županijski i gradski sport, no većina programa je odrađena

Godina 2021. bila je teška i izazovna za sport, potvrdili su čelnici županijskog i gradskog sporta, Želimir Feitl i Željko Šančić. No, unatoč pandemijskim uvjetima većina županijskih sportskih programa je odrađena.

– Županijski sport je ipak veći dio programa na kraju obavio. Naime, mi naše članice podupiremo, to su naše gradske zajednice, koje su svaka po svom programu odradile veći dio svojih zadaća. Većina strukovnih sportskih saveza, kojih je šesnaest, odradila je svoje programe. Ukupno u prošloj godini županijski sport je financiran s milijun i 300 tisuća kuna, što je ipak malo više nego u prošloj godini, istaknuo je predsjednik Zajednice sportova Karlovačke županije Želimir Feitl.

Govoreći o prošloj godini predsjednik Karlovačke sportske zajednice Željko Šančić osvrnuo se na pandemiju, potres, nemogućnost treniranja u nekim sportskim objektima, ali izdvojio je i kako su u prošloj godini rasla sredstva za sport iz gradskog proračuna.

-Da smo u pozitivnom trendu svjedoče brojke i činjenice da smo 2021. godinu započeli s 8.240.000 kuna namijenjenih sportu. U prvom rebalansu to je dignuto za 300 tisuća kuna, pa je bilo 8.540.000 kuna, a onda smo krajem godine dignuli za još 300 tisuća kuna, pa je to bilo 8.840.000 kuna. Možemo svjedočiti da smo 2022. godinu počeli u startu s ukupno 9.200.000 kuna, dakle u usporedbi sa startom 2021. godine povećanje za gotovo milijun kuna. Ne samo to, nego već u prvom proljetnom rebalansu ta sredstva su povećana na 10.060.000 kuna, objasnio je Šančić te zahvalio gradonačelniku Damiru Mandiću na razumijevanju za sport.