Dani draganića

Dugorešanin ostao bez Opel Astre – ostavio ju otključanu, s ključevima u bravi

Dugorešanin (46) ostao je jučer bez Opel Astre, nakon što ju je ostavio otključanu, s ključevima u bravi. Priliku za krađu nepoznati lopov nije propustio.

– Jučer je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijava 46-godišnjaka da je nepoznati počinitelj jučer u Dugoj Resi otuđio osobni automobil Opel Astru, karlovačkih registarskih oznaka, koji je koristio. Policija provodi kriminalističko istraživanje događaja, izvijestila je PU karlovačka.

Policija upozorava vlasnike da vozila ne ostavljaju otključana, čak ni na kraće vrijeme, te savjetuje da ih parkiraju u garaže ili zatvorene prostore ukoliko za to postoji mogućnost, zatvore sva vrata i prozorska stakla i ne ostavljaju ih poluotvorenima, ne ostavljaju ključeve u vozilu bez nadzora ili na drugim dostupnim mjestima, a u slučaju nestanka vozila ili uočenog oštećenja brave ili razbijenog prozora ili drugog oštećenja, odmah obavijeste policiju na broj 192.

– Ujedno, skrećemo pozornost vozačima da sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čl. 88., prije nego što napusti vozilo, vozač koji ostavlja vozilo na cesti dužan je poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom i sl.). Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 300 kuna, upozorila je policija.