Veslači Korane natjecali se na Hrvatskom veslačkom prvenstvu

Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane (A i B finala) održano je u subotu i nedjelju na regatnoj stazi Jarun u Zagrebu uz nastup najboljih posada seniora i lakih seniore te veterana. U tom elitnom društvu veslačica i veslača Veslački klub Korana nastupio je s dvije posade dvojca na pariće.

Luka Hajdin i Mario Konjevoda veslali su finale A u konkurenciji 6 seniorskih dvojca na pariće te kroz cilj prošli peti u vremenu 7:18.51. U prednatjecanju su bili prvi u grupi u vremenu 7:08.88. U konkurenciji je sveukupno bilo 9 posada.

Prvo mjesto osvojio je svjetski nepobjedivi dvojac HAVK Mladost s posadom Valent i Martin Sinković. Druga je posada VK Trešnjevke (Cesarec/Poljančić), a treća posada splitskog HVK Mornara (Mahmutović/Bošković). Četvrto mjesto zauzeo je dvojac na pariće VK Croatije iz Zagreba (Habuda/Savić). Peta je Korana, a posljednje, 6. mjesto u A finalu utrke seniorskih dvojca na pariće zauzela je posada zagrebačkog VK Jaruna (Fran i Josip Božić -Jokić).

U utrci dvojca na pariće za lake seniore druga posada Korane na ovoj regati veslala je u A finalu i zamalo se domogla brončane medalje. Mauro Bauer i Igor Šušnjar prošli su kroz cilj četvrti u vremenu 7:06.89. U prednatjecanju su bili drugi u grupi u vremenu 7:34.59. I u ovoj utrci je u konkurenciji sveukupno (a i B finale) bilo 9 posada.

 

 

 

Prvo mjesto u toj utrci osvojila je posada dvojca na pariće za lake seniore VK Neptun (Čondrić/Puljić) , druga je VK Trešnjevka (Jednobrković/Possi), treća HVK Mladost (Morić/Žalac). Četvrta je VK Korana, peto mjesto pripalo je za VK Jadran Rijeka (Horvat/Katić) i konačno šesto mjesto u A finalu zauzela je VK Trešnjevka (Pavičić/Jurčić).