KABA

Vratio se Duga Resa Fest! 15 talentiranih izvođača nastupati će na prepoznatljivom glazbenom festivalu

Ponovno se vraća Duga Resa Fest, tradicionalni glazbeni festival za djecu. Održat će se u nedjelju 15. svibnja u Kino dvorani Duga Resa u 19 sati. Organizator festivala je Udruga Agora uz pomoć Grada Duge Rese.

Sjajni mladi izvođači iz cijele Hrvatske pokazat će svoj talent, pjevačko umijeće i snalaženje na pozornici ozbiljnog dječjeg festivala. Nakon što je korona ugasila festival na dvije godine, sada se vraća u punom jeku.

-Nastupit će 15 zaista sjajnih mladih pjevača. Ukupno je bilo prijavljeno njih 54, a stručni žiri neće imati nimalo lak zadatak. To su mladi koji nisu amateri, već se školuju u glazbenim školama ili kod privatnih učitelja, rekao je Goran Topolovac, glazbeni direktor festivala.

I Karlovačka županija ima svoje predstavnike na festivalu. Dvije djevojčice iz Karlovca i jedna iz Barilovića. One će zajedno s ostatkom natjecatelja imati priliku doživjeti pravo glazbeno iskustvo jer je ovaj festival  postao prepoznatljiv i primjer dobre prakse.

-U posljednjih 7 godina mi smo postali špranca svim festivalima kako bi to trebalo izgledati. Na drugim festivalima je tu neka pozornica, par reflektora, možda neka kulisa. Mi su trudimo baš sa scenografijom da to izgleda vrhunski.

Iako mnogi smatraju kako su glazbeni festivali zastarjeli koncept, Topolovac ističe kako oni dječji još uvijek imaju smisla jer je to djeci prvi susret s ozbiljnom pozornicom i publikom, a koji dalje može odrediti njihov estradni put.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a u goste dolazi i popularni Matija Cvek.