Dani draganića

Promovirani prvi prvostupnici Visoke škole Ivanić-Grad

Prvih 22 prvostupnika fizioterapije Visoke škole Ivanić- Grad u Velikoj sali Pučkog otvorenog učilišta proteklog je petka svečano primilo svoje diplome.

Prva generacija studenta sjela je u klupe i započela svoje školovanje na preddiplomskom stručnom studiju fizioterapije u akademskoj godini 2018/2019., a završetkom studija su postali stručni prvostupnici, odnosno zdravstveni stručnjaci osposobljeni za planiranje i provođenje terapijskih i rehabilitacijskih postupaka, primjenjujući znanja i vještine iz područja fizioterapije, kliničke kineziologije, osnovnih biomedicinskih znanosti, kliničke medicine i ostalih srodnih područja.

Obrazovanje je, uz teoriju, uključivalo i praktični rad u zdravstvenim ustanovama među kojima je i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan kao nastavna baza Visoke škole.

Prvi diplomirani prvostupnici su u ovoj akademskoj godini dobili i mogućnost nastaviti svoje obrazovanje u Ivanić- Gradu i upisati jedinstveni specijalistički diplomski stručni studij u Hrvatskoj: fizioterapija u protetici, ortotici i robotici, dok je najavljen i vrlo tražen preddiplomski studij sestrinstva.

Visoka škola i dalje nastavlja s ambicioznim planovima koji uz nove studijske programe uključuju i uređenje novih modernih prostora za potrebe profesora i izvođenja nastave u krilu Učeničkog doma u Ivanić-Grad kojeg je donirala Zagrebačka županija, a u čije je ime promociji prisustvovala pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

„Zagrebačka županija od samog je početka uključena u program razvoja visokoškolskog obrazovanja u Ivanić-Gradu, a upravo s ciljem daljnjeg razvoja darovala je Ivanić-Gradu za potrebe novog kampusa dio učeničkog doma, nekretninu vrijednu preko 7 milijuna kuna“, rekla je Čuljak.

U kulturnom dijelu programa nastupili su klapa Leggero i mladi tamburaši KUDa-a Ogranak Seljačke sloge Posavski Bregi, dok je promociji prethodio blagoslov novouređenih prostora u Moslavačkoj ulici koji je predvodio biskup Sisačke biskupije Vlado Košić.