Na karlovačkim grobljima više nema ukopa subotama – Zelenilo novi raspored dogovaralo i s Karlovačkim dekanatom

Na karlovačkim grobljima, njih 24 kojima upravlja gradska tvrtka Zelenilo, od 15. svibnja neće biti ukopa subotama.

Novi je to raspored po kojem će u ljetnom periodu zadnji ukop počinjati u 18, a u zimskom u 16 sati.

– Pogrebi će biti održavani od ponedjeljka do petka u ljetnom razdoblju (od 1. svibnja do 30. rujna) do 18 sati, a u zimskom (od 1. listopada do 30. travnja) do 16 sati, odnosno, zadnji ukop može početi u 18 sati ljeti i 16 sati zimi. Radnici Odjela pogrebno brinu o grobljima kroz održavanje i uređenje zelenih površina, nasada, pješačkih staza, čišćenje i odvoz smeća s devet gradskih grobalja – Dubovac (rimokatoličko, pravoslavno, židovsko i vojno), Jamadol, Velika Švarča, Mala Švarča, Kamensko i Hrnetić te s 13 prigradska groblja: Rečica, Zamršje, Šišljavić, Blatnica, Banska Selnica, Skakavac, Vukmanić, Popović Brdo, Tušilović, Vukmanički Cerovac, Zadobarje, Ladvenjak i Stative, dok na grobljima Mahićno i Donje Mekušje obavljaju usluge sahrane, ukop i prijevoz pokojnika, rekao je Tomislav Vukelić, direktor Zelenila i dodao da Karlovčani sve informacije za ugovaranje ukopa u ovoj gradskoj tvrtki mogu dobiti svaki dan od 0 do 24 sata na broj telefona 047 611 473.

Vukelić je napomenuo da je novi raspored ukopa koordiniran i s Karlovačkim dekanatom “te su prilikom kreiranja u obzir uzete i obveze svećenika s obzirom na obveze koje nastupaju u vrijeme održavanja raznih sakramenata, svetih misa i sl., a koje se održavaju isključivo u vrijeme subota i nedjelja.”

Kazao nam je da razlog ukidanja održavanja pokopa subotama nije nedostatak radnika, ima ih dovoljno: po šest u prijepodnevnoj i poslijepodnevnoj smjeni.

– Nije zbog nedostatka zaposlenika, iako uvijek trebamo nove. Uostalom, u vrijeme korone, kada je bio puno veći broj ukopa, isti broj ljudi koje imamo i danas obavljao je taj posao. U vremenu pred nama pojačano će biti održavanje grobalja, košnja itd. i potrebni su nam zaposlenici; svi koji žele, mogu nam se javiti i bit će im omogućen posao u Zelenilu, poručio je Vukelić.