Dani draganića

Radovi u Jelačićevoj u Dugoj Resi gotovi za mjesec dana, Boljar: Nećemo zaboraviti druge ulice

Kroz Aglomeraciju se izvodi izgradnja kanalizacije i obnova vodovodne mreže, što je financirano sredstvima u sklopu projekta, a ostatak financira Grad Duga Resa, riječ je o asfaltiranju ceste i uređenju prometnice. Radovi u Ulici Bana Josipa Jelačića bit će gotovi tijekom mjesec dana, poručeno je to s press konferencije koja se održala u Jelačićevoj ulici.

-Ovi radovi su kompletno u stopostotnom iznosu pokriveni od strane Grada Duge Rese. To nije vezano uz Aglomeraciju, već projekt Plana sanacije grada Duge Rese. Istovremeno će se urediti zadnja parkirališna mjesta  kod kuća usred ulice, kazao je gradonačelnik Tomislav Boljar.

Direktor Komunalnog Željko Kučinić podsjeća kako je u Jelačićevoj napravljeno puno posla koji se na prvu ne primjećuje.

-Priključci su u ovom provom dijelu u potpunosti izvedeni. Ne samo priključi na sustav javne odvodnje, nego je u cijelosti rekonstruirana i vodoopskrba i svi priključci na ovoj dionici do Partizana, rekao je Željko Kučinić, direktor Komunalnog.

Grad će sufinancirati uređenje Jelačićeve ulice, kao i svih onih kojima je potreba rekonstrukcija, a u čije se uređenje nisu opuštali jer će biti raskopane zbog aglomeracije.

Građani Jelačićeve imat će uređenu prometnicu do ljeta, a svi ostali s području Tušmera,  Gornjeg Mrzlog Polje i svih područja gdje se provodi Aglomeracija to će dobiti krajem 2023. godine.

-Strpimo se dok se sve ovo ne napravi. Vjerujem da će s krajnjim rezultatom svi biti zadovoljni. Ogromne su to investicije i financijski i fizički što se tiče samog posla, ali cilj je samo jedan – da imamo ljepšu i uređeniju Duga Resu, a na kraju i ljepšu i zaštićeniju rijeku Mrežnicu, zaključio je Boljar.