Dani draganića

U Glazbenom paviljonu ostavite čepove i pomognite oboljelima od leukemije i limfoma

U tijeku je akcija ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’ koju provodi Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Plastični čepovi prikupljaju se u Glazbenom paviljonu kroz tri dana- utorak, srijeda i četvrtak od 9 do 18 sati.

Već tradicionalno, u Karlovcu se svake godine sakupljaju čepovi kako bi se od novca prikupljenog njihovom reciklažom mogla sufinancirati nabava skupih lijekova za liječenje članova Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Predsjednica Društva naša djeca Karlovac Renata Sumina kazala je kako im je akcija draga jer svatko može sudjelovati s vrećicom čepova, od školaraca do vrtićanaca.

Osim što se čepovi sakupljaju kako bi pomogli oboljelima, ovo je ujedno i vrijedna ekološka akcija jer djeca čepove manje bacaju. Akciju zapravo provode volonterski i nerijetko budu u različitim potrebama. Ono s čime imaju najviše problema je prijevoz čepova do Udruge oboljelih u Čakovcu. Prošle godine u tome im je pomogla tvrtka iz Draganića Lugplast koja je besplatno prevezla čepove, na čemu im se zahvaljuju.