KABA

Mural Jakova Rubida na OŠ Švarča gotovo završen- Jakov će uvijek biti s nama

Povodom Dana obitelji u OŠ Švarča održana je prigodna zabava za učenike i roditelje. Tradiciju je na dvije godine prekinula pandemija, no sad su se vratili, kažu, na staro. Posebnost ove godine je što se na školi završava izrada murala Jakovu Rubidu, učeniku ove škole koji je nažalost od posljedica bolesti prerano preminuo, no njegove poruke i hrabrost koju je imao ostaju vječne, pa i zabilježene na ovom muralu.

Autor murala je Leonard Lesić koji kaže kako voli raditi murale, posebno jer vidi koliko pozitivno ljudi reagiraju na njih i to mu je velika podrška. Na muralu Jakova Rubida radio je tri dana po pet sati.

Ivančica Rubido, Jakovljeva majka i predsjednica udruge Jak kao Jakov kazala je kako je mural divan rođendanski poklon Jakovu koji bi 19. svibnja navršio 25 godina.

Povodom Dana obitelji učenici OŠ Švarča su pripremili ples, pjesmu, različite igre, ali i prodaju prigodnih ukrasnih predmeta, tombola, bilo je tu i kolača te ostalih slastica koje su prodavali kako bi prikupili pomoć za sve obitelji u potrebi, posebno Ukrajinski narod. Učenici iz učeničke zadruge Nit izradili su čestitke, zdjelice, svjećnjake…

Ravnateljica škole Andreja Željković sretna je što su napokon mogli organizirati ovakav susret s humanitarnim karakterom a i što je u cijeloj priči udruga Jak kao Jakov.

– Jakov će biti uvijek s nama jer je jako volio školu. ‘Do cilja ja preletim’ – uvijek je tu ta poruka- koliko god da je teško, uz podršku prijatelja i ljubav sve je moguće. Naši učenici, učitelji, djelatnici i roditelji su volonteri u udruzi i cijelo vrijeme smo u tome, svi zajedno. Svi su se potrudili i puno im hvala na tome, kazala je Željković.

omicron