Prana osvojila prvo mjesto na turniru Susedgrad sokol pokal u Zagrebu

Članovi taekwondo kluba Prana nastupili su u subotu na tradicionalnom turniru Susedgrad sokol pokal u Zagrebu. Turnir je okupio 52 kluba iz Hrvatske i zemalja regije, te preko 400 natjecatelja u disciplinama borbi i formi. Turnir je ujedno bio i drugi u nizu kriterijskih turnira za plasman za kadetsku reprezentaciju Hrvatske za nastup na predstojeće Svjetsko kadetsko prvenstvo, koje će se održati u Bugarskoj u sedmom mjesecu. Za tkd klub Prana nastupilo je 17 natjecatelja, od kojih osmero u borbama i devetero u formama, priopćili su iz Prane.

U ekipnom plasmanu borbi kod juniora Prana je osvojila 1. mjesto. Od pojedinačnih rezultata u borbama zlatno odličje osvojili su Lucio Matuzić JM -55kg (1 pobjeda), Oscar Kovačić JM -73kg (1 pobjeda), Tara Rožić KBŽ -41kg (1 pobjeda) i Lara Tuškan KAŽ -41kg (3 pobjede), srebrno odličje osvojila je Marta Polić JŽ -49kg (bp), a brončano odličje Matea Magdić JŽ -63kg (1 pobjeda) i Leona Grubiša JŽ -52kg (bp). Bez plasmana nažalost ostao je Mihael Trnokop KAM -45kg.

– Svi natjecatelji odradili su super borbe i zaslužuju pohvale za svoj trud i rad, no iznimna pohvala ide Lari Tuškan koja je odradila lavovski posao. Sa tri pobjede (26:6/19:3/17:13) i kroz najteži mogući ždrijeb izborila zlatno odličje. Ovim novim bodovima Lara se pozicionirala na vrh ljestvice, te sa glavnom konkurenticom iz tkd Marjan dijeli prvo mjesto. Konačnoga putnika za svjetsko prvenstvo dobiti ćemo nakon prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje u šestom mjesecu. Nadamo se da će to biti Lara, jer je stvarno kroz svoj trud i rad zaslužila, kažu u Prani.

Natjecatelji u formama također su postigli odličan rezultat. Ekipno su se plasirali na 5. mjesto u ukupnom poretku.
Od pojedinačnih rezultata zlatno odličje su osvojili Marko Gašparac JA1 i Eric Liković JA2, srebrno odličje Patrik Čolić KA1 i Franka Žilić JB1, te brončano odličje Nina Šket KB3 i Jelena Busić JB2. Na natjecanju su još nastupili Lea Šnajdar JB1, Marija Mahečić KB3 i Tara Belančić KB1.