“Slučaj škola” i na Aktualcu, gradonačelnikov ton zasmetao i njemu samom: Možda sam bio dramatičan…

Teme o kojima se, uglavnom, već sve zna – od obnove vrelovoda i energetske obnove zgrada do košnje u gradu i odvoza otpada mahom su prevladavale današnjim pitanjima karlovačkih vijećnika, no nije izostao ni slučaj na školskom igralištu u kojem je dijete ozlijeđeno, a na koje je, odgovarajući, u jednom trenutku gradonačelnik Damir Mandić povišenim tonom “pozvao na red” vijećnika Dimitrija Birača.

Birač je, a nakon njega i Dragica Malović, pitao o slučaju na igralištu, a zanimalo ga je je li zakazao sustav u tom slučaju, ali i ponešto o jednom od učenika.

– Jeste li svjesni što ste napravili? Imate pravo postaviti to pitanje, ali pročelnici u uredu, a ne ovdje za govornicom, spočitnuo mu je najprije Mandić pa nastavio odgovarati.

Rekao je da Grad nema informaciju “je li postupak od strane policije i inspekcije završen” i pričekat će ju, ali i ponovio ono što je za Trend izjavio: da su u školi mogli reagirati brže i bolje iako su ispoštovali pravilnik.

Slučaj je potom spomenula i Malović, a Mandić je, nakon što je počeo odgovarati na njena pitanja, primjetio:

– Možda sam dramatično reagirao prema Biraču maloprije…

Naglasio je da se Grad, kao osnivač, sigurno neće svrstavati ni na jednu stranu, te da će svi, nakon završenih nadzora, biti informiraniji, da ne kaže “pametniji”.

– Ovu situaciju ne trebamo svi zajedno potencirati dok ne znamo sve što je, ali i jedno i drugo dijete moramo imati na umu, to je ključno. Sve škole iz ovog slučaja, pogotovo ravnatelji, te razrednici mogu iskoristiti da kod, ne daj Bože, takvih ili sličnih situacija reagiraju brže i bolje, izjavio je, između ostalog, Mandić.