Prijave za dodjelu bespovratnog novca za energetsku obnovu zgrada isti dan otvorene i zatvorene – zatraženo 200 posto raspoloživog iznosa

Prijave na Javni poziv za energetsku obnovu zgrada, otvorene jutros u 9 sati, obustavljen su, po nekim informacijama za 16 minuta, a po portalu Zgradonačelnik.hr za – jednu sekundu.

Ono što je sigurno, jest da je javni poziv za dodjelu novca obustavljen i to jer je zatraženo 200 posto ukupno raspoloživog iznosta bespovratnih sredstava, potvrdilo je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

– Obavještavamo potencijalne prijavitelje Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Energetska obnova višestambenih zgrada da je s danom 17. svibnja 2022. godine ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava dosegnuo 200% ukupno raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva. Iz navedenog razloga, a sukladno Uputama za prijavitelje, točka 3.3. Rok za predaju projektnog prijedloga, s danom 17. svibnja 2022. godine Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava Energetska obnova višestambenih zgrada obustavlja se na određeno vrijeme do 1. kolovoza 2022. godine, objavilo je Ministarstvo.

Dodalo je i da svi projektni prijedlozi koji se pokušaju registrirati u sustav fondovieu u razdoblju u kojem je poziv obustavljen neće biti uzeti u razmatranje, a da će o eventualnoj mogućnosti ponovnog otvaranja poziva obavijesti biti objavljene na mrežnim stranicama https://mpgi.gov.hr/https://planoporavka.gov.hr te javnom portalu sustava fondovieu (eNPOO).

Za energetsku obnovu višestambenih zgrada bilo je predviđeno 300 milijuna kuna.