Bira se Najljepši urbani vrt u Karlovcu

S ciljem poticanja uređenja okućnica, balkona i gradskih površina Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić Karlovac poziva sve vlasnike urbanih vrtova da se prijave na izbor za najljepši urbani vrt u Karlovcu. Vrtovi će biti prikazani na virtualnoj izložbi u okviru 3. Zelenog festivala – Karlovačke zelene priče. Prijave su otvorene do ponedjeljka, 6. lipnja.

Na ovaj javni poziv mogu se javiti zakupci i/ili vlasnici urbanih vrtova kao i balkona na području grada. Može se prijaviti i originalno ili atraktivno uređena površina ispred zgrade te na terasama, uz uvjet da navedeno ostane uređeno i nakon izbora najboljih urbanih vrtova, odnosno do 24. lipnja.

Prijave se dostavljaju putem e-pošte Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić” Karlovac (info@gkka.hr) ili putem prijave u inbox Facebook stranice Gradske knjižnice s naznakom „URBANI VRT“.

Prijava treba sadržavati:

  • ime i prezime osobe koja prijavljuje vrt
  • broj telefona kontakt osobe
  • točan naziv vlasnika ili zakupnika vrta ili prostora (ime tvrtke/obrta/udruge…)
  • točnu adresu na kojoj se nalazi vrt i/ili uređena površina

-Službeni fotograf kojeg će angažirati karlovačka Gradska knjižnica obići će i fotografirati sve prijavljene lokacije. Ukoliko želite svoju urbanu oazu fotografirati sami, naglasite nam to i pošaljite najmanje 6 fotografija visoke rezolucije (HD) iz različitih kutova. Za najljepši urbani vrt građani će glasati putem Facebook stranice Gradske knjižnice u galeriji fotografija koja će biti objavljena od 10. lipnja 2022. godine, poručili su iz Knjižnice.

Najljepši urbani vrt po izboru građana bit će proglašen 24. lipnja 2022. godine. Vrednovati će se urbanost vrta, usklađenost boja i stila te kreativnost i inovativnost.