U dvjema prometnim nesrećama troje ozlijeđenih – u obje razlog neprilagođena brzina

Dvije su osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena u dvjema prometnim nesrećama kojima je uzrok jednak: neprilagođena brzina.

Prva se dogodila na području Josipdola, jučer u 14.50 sati, a u njoj je teško ozlijeđen vozač.

– Osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka upravljao je 44-godišnjak koji je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio van kolnika te udario u betonski zid podvožnjaka. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđeno izvješće, priopćila je PU karlovačka.

Druga se prometna nesreća dogodila nešto kasnije, na području Plaškog, a u njoj je ozlijeđeno dvoje ljudi.

 – Jučer oko 16.30 sati u naselju Begovac, općina Plaški, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni državljani Švicarske. Motociklom švicarskih registarskih oznaka upravljao je 63-godišnjak koji je u zavoju zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem motocikla i sletio van kolnika na travnatu površinu. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen, a putnica lakše. Vozač je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te će nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće, navela je policija.