Kakav spektakl! Gigantske lutke prošetale ulicama Karlovca, počinje InPut Fest

Uoči otvorenja prvog InPut Festa, odnosno Prvog međunarodnog lutkarskog festivala u Karlovcu, organizirana je povorka lutaka kroz grad. Riječ je o gigantskim lutkama koje su se prošetale ulicama grada od Starog placa do Zorin doma te šetačima, prolaznicima i namjernim dolaznicima omogućile pravi spektakl. Uz gigantske lutke bilo je tu i onih manjih  svima dobro poznatih.

Povorci su se pridružili i karlovački mališani. Ponijeli su svoje omiljene lutkice i dobro se zabavili i ovoj nesvakidašnjoj povorci. Imali su priliku nositi i animirati lutke.

Prije same povorke ispred Zorin doma dugogodišnja djelatnica Kazališta Lutaka Zagreb Ljerka Galić poklonila je gradskom kazalištu Lutku Sicilijanku povodom 10. rođendana lutkarstva u Karlovcu. Između ove lutke i Zorin doma postoji niz povezanosti.

-Don Juan lutka je izrađena u belgijskom gradu Charleroia, on je imenjak Karlovca, ima tlocrt šesterokrake zvijezde kao Karlovac. Dramski studio Zorin doma je u tome gradu 1979. godine nastupio s predstavom Mačak u čizmama.

Nakon što su gigantske lutke prošetale gradom u Zorin domu je na repertoaru bila predstava Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Princeza Ohola.

Bogat program očekuje se i u nadolazećim danima.

-Tijekom dana, na više lokacija, u  Glazbenom Paviljonu, ispred Zorin doma i u samom Zorin domu, a jedna predstava bit će izvedena i na splavu kod Kvake. Nastupit će kazališta iz Osijeka, Zadra, Splita, Rijeke, Slavonskog Broda i Maribora, rekao je Peđa Gvozdić, glumac i redatelj Gradskog kazališta Zorin dom.