KABA

Od 525 gimnazijalaca više od stotinu sudjelovalo na državnim natjecanjima – osvojili i najbolja mjesta

Učenici Gimnazije Karlovac i ove su godine sudjelovali na državnim natjecanjima, znanstvenim i sportskim, te postigli sjajne rezultate, među kojima i one najbolje.

Bio je to povod da danas i oni i njihovi mentori dobiju simbolične nagrade, a mi doznamo da je od 525 učenika njih više od stotinu sudjelovalo na državnim natjecanjima!

– Više je to nego prijašnjih godina zbog sustava natjecanja u sportu na koja ih je išlo puno više nego inače, dok smo u kategoriji znanja imali 29 učenika. Izniman je to uspjeh jer puno se škola natječe, samo je gimnazija u Hrvatskoj više od 200 i plasman među prvih 20 je izvrstan uspjeh. Jako smo zadovoljni svim mjestima koja su naši učenici postigli, rekla je ravnateljica Snježana Štranjgar.

Nisu karlovački gimnazijalci samo među prvih 20, osvojili su i najviša mjesta na državnim natjecanjima: 1. iz povijesti, 2. iz francuskog jezika, 3. GLOBE ekipno, 2. u sportskom plesu, 1. na Festivalu  matematike…

Nika Vitas, učenica 3. c, najbolja je u zemlji iz povijesti, a kaže da joj se za natjecanje – a išla je i na ono iz hrvatskog jezika – nije bilo teško pripremati.

– Radite nešto što volite, a trud se mora uložiti, ali nije bio prevelik. U školi sam imala podršku i od učenika i profesora, kad god mi je trebala pomoć, bili su tu za mene, ispričala je Nika.

Maturantica Rea Blašković osvojila je drugo mjesto iz francuskog jezika, a kaže da joj nije bilo teško jer se puno pripremala, vježbala sama i s profesoricom.

– Francuski jezik jako volim pa mi nije bio problem učiti i pripremati se. Štoviše, planiram ga i studirati i nadam se da ću ga uspješno i završiti. Nije ništa teško ako imamo volju, talentirani smo i dovoljno se potrudimo, poručila je Rea.