KABA

Maturanti sutra slave! Na rasporedu velika povorka gradom, nastupi Joe 2 Shinea, Black and Whitea, Magnusa i Boema

Sutra maturanti karlovačkih srednjih škola imaju svoj dan, kako je organiziran i osmišljen program maturijade predstavljeno je na današnjoj pressici u Karlovačkoj županiji.

Okupljanje na Vunskom polju predviđeno je u 18 sati, a u 19 sati kreće tradicionalna povorka. Maturanti će se kretati od Vunskog, Radićevom, Korzom te prema ŠRC Korana gdje ih očekuje sjajna zabava.

-Nastupi će krenuti kako će maturanti dolaziti, oko 20 sati. U programu sudjeluju poznati karlovački DJ Joe2Shine, zatim grupa Black and White i rock grupa Magnusi. Maturanti su tražili da jedan segment bude upravo rokerski. Za kraj će nastupiti tamburaški šlag – grupa Boemi, rekao je Damir Biondić iz Tvrtke Feltrin.

Organizator glazbenog dijela maturijade govori kako su sve radili u komunikaciji sa samim maturantima, stoga ne čudi kako su oni zadovoljni ovogodišnjom organizacijom.

-Zadnje dvije godine su bile jako izazovne, međutim, srećom ove se godine sve vratilo na staro. Moram reći kao su moji vršnjaci – maturanti Karlovca i Duge Rese iznimno sretni zbog toga i jako smo zadovoljni konceptom sutrašnje maturijade. Kako glazbenim nastupima tako i povorkom, kazao je maturant Gimnazije Karlovac Fran Kečkeš.

Kako bi svima maturijada ostala u lijepom sjećanju svi se nadaju kako neće biti nereda i problema.

-Moja je želja da sve prođe u najboljem redu. Da se zabavimo, da predstojeće izazove što bolje riješimo i upišemo željene fakultete, rekao je mladi maturant.

Inače, organizacija maturijade košta 80 tisuća kuna, a sufinanciraju ju Grad Karlovac i Karlovačka županija. Drugi dio financiraju sami maturanti, a bit će moguće i kupiti ulaznicu za koncerte na ŠRC-u.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar te pročelnica Grada Karlovca Draženka Sila Ljubenko maturantima su zaželjele sreću, uspjeh na maturi, kao i uspjeh na tržištu rada onima koji ne planiraju nastaviti školovanje.