KABA

30. svibnja svečano,  uz cjelodnevni program na Vunskom polju i Thompsonov koncert u Sportskoj dvorani

Obilježavanje 30. svibnja, Dana državnosti, Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije te obilježavanje Dana HKoV-a počinje ujutro i traje do navečer uz besplatan grah, pokazne vježbe policije, vojske, vatrogasaca i gorske službe spašavanja, a završava Thompsonovim koncertom  

Dan državnosti, Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije i Dan HKoV-a, organiziraju na Vunskom polju udruge proistekle iz Domovinskog rata uz potporu Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Program započinje već ujutro u 9 sati sportskim natjecanjima u malom nogometu, a protokolarni dio u 10 sati, kada će zajednički delegacije položiti vijence pred križ Zapovjedništva HKoV-a, kazao je Bernardo Pahor, voditelj Odsjeka za opće poslove, protokol i odnose s javnošću KŽ.

Prema Pahorovim riječima, slijedi misa u Crkvi Presvetog srca Isusova u Novom centru za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Nakon toga službeni dio programa počinje obraćanjem organizatora na Vunskom polju te se nastavlja pokaznim vojnim vježbama Specijalne policije, Hrvatske vojske, Vatrogasne zajednice i Hrvatske gorske službe spašavanja.

U isto vrijeme održavat će se i taktičko-tehnički zbor osobnog naoružanja koje pripremaju PU karlovačka i Zapovjedništvo HKoV-a, dodao je Pahor.

Program na Vunskom polju traje do 18 sati, a Karlovačka županija i Grad Karlovac su osigurali besplatan grah za građane koji će se dijeliti od 12 i 30 do 15 sati. Slijedi koncert Marka Perkovića Thompsona, kojeg organizira tvrtka FEST. Organizator Darko Tuček istaknuo je bitnu promjenu, a to je da se koncert neće održati na otvorenom, nego u Sportskoj dvorani Mladost zbog loše prognoze. Početak je u 19 sati.

Kapacitet dvorane je ograničen i zato molimo sve da karte kupe u pretprodaji jer onog časa kada ispunimo kapacitet dvorane, ulaska u dvoranu neće biti, naglasio je Tuček

Gradonačelnik Damir Mandić i županica Martina Furdek Hajdin istaknuli su kako su sve službe i kapaciteti Grada i Županije na raspolaganju te su pozvali sve branitelje i njihove obitelji kao i sve građane da dođu i zajedno obilježe ovaj dan uz druženje, kojeg zbog korone dvije godine nije bilo.