Vranić ponovila pitanja o zaposlenima u PZ Korana, ali ni u 6 minuta odgovaranja, konkretnih tko, zašto i koliko nije čula

Sat i pol županijskog Aktualca nije danas donijelo nikakve eksplozivne teme, još manje takve odgovore, a ni ponovljena vijećnička pitanja nisu donijela preciznije odgovore od već čutih.

Primjerice, ono Biserke Vranić (SDP) na temu zapošljavanja u Poduzetničkoj zoni Korana.

– Direktorica Poduzetničke zone prošli nam je put sve rekla, ali ono najvažnije, što nas interesira, nije. Budući je zona Korana rasprodana i taj je proces na neki način završen, a Centar Nikola Tesla nije završen i nije u funkciji, nteresira me što 6 djelatnika PZ Korana radi, tko im osigurava plaće, u kojem iznosu i iz kojih izvora? Konkretno, ne široko kao prošli put, nego konkretno, s iznosima, pitala je Vranić.

Odgovor direktorice PZ Korana Martine Marušić Britvec nije baš bio konkretan, ali je zato bio jako dugačak: 6 minuta odgovarala je da do 1. veljače, kada je preuzela direktorsko mjesto, nije bilo zaposlenih u ovoj županijskoj tvrtki, što je zahtijevalo pripreme, posebno zbog preuzimanja upravljanja Centrom Nikola Tesla koje ih čeka, da rade na pripremama pravilnika i odluka, što će biti na njihovoj web stranici, kao što već sada jesu o sistematizaciji, čeka ih edukacija prije otvaranja Tesle kako bi mogli pružati savjetodavne usluge poduzetnicima, pripremaju strategiju marketinga i prezentacije Centra…

– Plaće 5 zaposlenika financiraju se iz projekta Nikola Tesla Poduzetnički centar iz ITU-a, predviđeno je da 5 posto svih drugih troškova koji su u projetku ide za plaće i svi partneri na projektu odrekli su se tog novca da osiguraju ljude koji će raditi u tom centru; iznos je predviđen unutar trajanja projekta dok traje projekt, a onda je na nama da radimo na tome da osiguramo daljnje financiranje, rekla je Marušić Britvec.

– Nisam  zadovoljna, nisam dobila konkretan odgovor. Zanima me tko, što, u kojem roku i koliko je to novca, ponovila je Vranić.

Uzalud. Jer, rezimirajući pri kraju Aktualca, nakon što je petero oporbenih vijećnika također reklo da odgovorima nije zadovoljno,  predsjednik Skupštine Vlado Jelkovac (HDZ) je kazao da ne zna ima li smisla davati dodatne odgovore.

– Bojim da oni koji postavljaju pitanja neće biti zadovoljni ni s novim odgovorima, što nam može samo dodatno uzima vrijeme. Ako netko želi, što i je intencije, može tražiti pisani odgovor, a postoji i mogućnost da sljedeći put ponovi pitanje koje ne ulazi u kvotu od tri pitanja, zaključio je Jelkovac Aktualni sat.

Pohvalio je Jelkovac sve vijećnike što su se držali predviđenog vremena “pa čak i Dubravka Golubića”. A baš njegovo, također ponovljeno pitanje, županici namjerava li smijeniti upravna vijeća županijskih ustanova zbog grešaka koje čine i staviti stručne ljude umjesto ovih “koji osim podobnosti nemaju referenci”, unijelo je malo živosti na relaciji oporba – vladajući.

–  Što se tiče imenovanja ravnatelja,reći ću da je ovo Vaša subjektivna prosudba zato što znate da smo imali rad određenih institucija i krim policije i drugih nadzora nad natječajima; nezakonitost nije utvrđena. Odbacujem insinuacije o stranačkom kadroviranju. No, ne mogu se ne osvrnuti na 2013. godinu kada ste imenovani za predstojnika HZMO-a u Karlovcu i sve što je tada bilo dostavljeno u kontekstu Vašeg imenovanja od SDP-a. Mislim da predugo inzistirate na određenim odgovorima da se ne vratimo i u tu, ne tako davnu prošlost, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

Nije joj Golubić ostao dužan. Naprotiv!

Gospođo županice, o kriminalističkoj istrazi u ŽUC-u ne znam ništa. Znam da je inspekcija rada u svom nalazu zaključila da natječaj nije bio u skladu sa statutom i mogu Vam to ponovo dostaviti. A što se mog izbora tiče, mene nije birao nitko ni u Karlovcu, ni u županiji, nego u HZMO-u. Za mene se nisu mijenjali uvjeti natječaja kad je bio i – gle čuda! – čak sam imao i uvjete i potvrdu o nekažnjavanju za to radno mjesto, uzvratio je Golubić (Možemo).